Εκτύπωση

{phocadocumentation view=navigation|type=mpcn}

Οδηγίες κατά τη σύνδεση:

IR Remote web Συνδέστε την παροχή της συσκευής με  το δίκτυο 220V 50Hz. Προσοχή!  Είναι απαραίτητη και η σύνδεση της  γείωσης για λόγους ασφαλείας. Το καλώδιο του ρεύματος πρέπει να καλυφθεί σε προστατευτικό πλαστικό σωλήνα ή να προστατευτεί με άλλο μέσο όταν είναι εκτεθειμένο σε υπαίθριο χώρο, μέχρι το μπουάτ σύνδεσης.

Η συσκευή αυτή προορίζεται για εξωτερικούς χώρους και είναι κατασκευασμένη για να λειτουργεί σε πολύ χαμηλές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες, στο νερό της βροχής και σε υψηλή υγρασία. Επίσης Η ένταση της φωτεινότητας των LEDs είναι τέτοια ώστε να είναι ευκρινέστατες οι πληροφορίες σε απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο.

Επίσης προσοχή πρέπει να δείξετε στην περίπτωση που υπάρχει πολύ κοντά στο σημείο τοποθέτησης, επιγραφή με λάμπες φθορίου ή neon. Το ηλεκτρονικό Display πρέπει να είναι όσο το δυνατόν απομονωμένο ηλεκτρικά από την φωτεινή επιγραφή.

Λειτουργία:

Η ηλεκτρονική αυτή επιγραφή έχει τη δυνατότητα να προβάλει αριθμητικές ενδείξεις, χωρισμένες σε ομάδες των 2 τεσσάρων ή ανάλογα με την επιλογή σας. Η δομή και ο αριθμός των ψηφίων ανά γραμμή είναι σταθερός και καθορίζεται από το πρόγραμμα του κεντρικού επεξεργαστή του συστήματος. Μπορείτε να  επιλέξετε αυτή τη δομή κατά την παραγγελία του συστήματος μονό. Η δομή και ή λειτουργία του συστήματος φαίνεται στο διάγραμμα στην τελευταία σελίδα.

Ο χειρισμός του και οι επιλογές μπορούν να γίνουν με το συνοδευτικό τηλεκοντρόλ υπέρυθρων ή σε σύνδεση με υπολογιστή με το ειδικό λογισμικό της Εταιρίας. Η εμβέλεια του τηλεκοντρόλ υπέρυθρών είναι περίπου 10 μέτρα με κατεύθυνση προς τον δέκτη. Προσοχή όταν το Display βρίσκεται σε απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο η εμβέλεια αυτή μειώνεται. Ό δέκτης υπέρυθρων βρίσκεται στην τιμή με Address “0” στο πρώτο ψηφίο αριστερά στο πάνω μέρος του.

H ένταση της φωτεινότητας των LEDs αυξομειώνεται σε σχέση με τις εξωτερικές συνθήκες με την βοήθεια ενός φωτοαισθητήρα που βρίσκεται πάνω στο Display. Εάν το Display διαθέτει και φωτεινό μέρος τότε αυτόματα, μετά την πτώση του εξωτερικού φωτισμού (βράδυ), ανοίγουν οι λάμπες φωτισμού που διαθέτει το Display.

 ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ:

Πατώντας το πλήκτρο [menu] εμφανίζονται κατα σειρά οι ακόλουθες επιλογές:

Η επιλογή των επιθυμητών τιμών που θα εμφανίζει η επιγραφή στην κανονική της λειτουργία ξεκινά με πίεση του πλήκτρου [Set]. Ο κέρσορας αρχίζει να αναβοσβήνει από στο πρώτο ψηφίο. επιλέγοντας το επιθυμητό νούμερο ο κέρσορας μετακινείται στο επόμενο ψηφίο. με το πλήκτρο Down” μετακινείται ο κέρσορας στην επόμενη θέση χωρίς ρύθμιση. Η ρύθμισή διαδοχικά εφαρμόζεται με την διαδικασία αυτή σε όλες τις επιγραφές-τιμές που είναι συνδεδεμένες στην κύρια επιγραφή-master. τελειώνοντας την ρύθμιση πιέστε πάλι [Set]  για αποθήκευση και επιστροφή στην κανονική λειτουργία.

Αν για οποιονδήποτε λόγο να κάνετε Reset (Επανεκκίνηση) πιέστε το πλήκτρο [Reset] στο τηλεκοντρόλ. Εάν κατά τη ρύθμισης θέλετε για κάποιο λόγο να ακυρώσετε την διαδικασία πιέστε  επίσης Reset.

Λειτουργία Flash: Μπορείτε αν επιθυμείτε να επιλέξετε να αναβοσβήνει (flash) το display (όλα τα ψηφία). Πιέστε το F1” και επιλέξτε ένα νούμερο από 0 έως 9. Η συχνότητα αναβοσβήματος είναι πιο γρήγορη στο 1 και πιο αργή στο 9 έτσι ώστε να επιλέξετε την επιθυμητή συχνότητα από 1 έως 9. Επιλέγοντας 0 η λειτουργία flash απενεργοποιείται.

rf remote controlΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ (RF)

Αντιστοίχως με το προηγούμενο μενού οι ρύθμιση με το τηλεχειριστήριο μακρυνής εμβέλειας γίνονται ως εξής:

Πατώντας το πλήκτρο [5] εμφανίζονται κατά σειρά οι ακόλουθες επιλογές:

Η επιλογή των επιθυμητών τιμών που θα εμφανίζει η επιγραφή στην κανονική της λειτουργία ξεκινά πιέζοντας το πλήκτρο [3]. Ο κέρσορας αρχίζει να αναβοσβήνει από στο πρώτο ψηφίο. επιλέγοντας το επιθυμητό νούμερο με τα πλήκτρα ”1” και 2 (up-down) ο κέρσορας μετακινείται στο επόμενο ψηφίο. με το πλήκτρο 4” μετακινείται ο κέρσορας στην επόμενη θέση χωρίς ρύθμιση. Η ρύθμισή διαδοχικά εφαρμόζεται με την διαδικασία αυτή σε όλες τις επιγραφές-τιμές που είναι συνδεδεμένες στην κύρια επιγραφή-master. τελειώνοντας την ρύθμιση πιέστε πάλι [3]  για αποθήκευση και επιστροφή στην κανονική λειτουργία.

Αν για οποιονδήποτε λόγο να κάνετε Reset (Επανεκκίνηση) πιέστε το πλήκτρο [8] στο τηλεκοντρόλ. Εάν κατά τη ρύθμισης θέλετε για κάποιο λόγο να ακυρώσετε την διαδικασία πιέστε  επίσης [8].


 
Κάθε σύστημα λειτουργεί με την διαχείριση ενός Master Display, στο οποίο εξάλλου βρίσκονται και ο δέκτης για το υπέρυθρο χειριστήριο καθώς επίσης και ή έξοδος σειριακής σύνδεσης ή ο ασύρματος πομποδέκτης επικοινωνίας με το PC . Ο ορισμός διεύθυνσης - address του κάθε Display ορίζεται από το Dip Switch που διαθέτει κάθε CPU (κεντρική πλακέτα) με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
Add
Sw1
Sw2
Sw3
Sw4
0
Off
Off
Off
Off
1
On
Off
Off
Off
2
Off
On
Off
Off
3
On
On
Off
Off
4
Off
Off
On
Off
5
On
Off
On
Off
6
Off
On
On
Off
7
On
On
On
Off
8
Off
Off
Off
On
 
Στο διπλανό σχήμα δεξιά φαίνεται η διάταξη ενός συστήματος πρατηρίου καυσίμων με μια συστοιχία ηλεκτρονικών επιγραφών τιμών καυσίμων.
(κάντε κλίκ για άνοιγμα σε μεγαλύτερο παράθυρο)

Διάταξη και περιγραφή λειτουργίας το Display master πρέπει να ορισθεί από το Dip switch ως Address “0” και θα απεικονίζει την πρώτη ένδειξη του συστήματος. Το αντίστοιχο Display της άλλης όψης θα πρέπει να ρυθμιστεί ως address “1”. Αντίστοιχα ρυθμίστε όλα τα Display ανάλογα με την σειρά τοποθέτησής τους, όπως δείχνει το σχήμα. Ο μέγιστος αριθμός Displays ανά όψη είναι 8.

{phocadocumentation view=navigation|type=pn}