Εκτύπωση

China-LED-Displays

Ίσως η ανάγκη των τελευταίων χρόνων οδήγησε πολλούς αγοραστές στην επιλογή φθηνών κινέζικων επιγραφών με LED για τη διαφήμιση του κατάστηματός τους. Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα στις ηλεκτρονικές επιγραφές στάνταρ ποιότητας και στις φθηνές κινέζικες επιγραφές με LED; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν πίσω από μια «φτηνή» λύση;

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο γίνεται πιο απλά και κατανοητά τις παραπάνω απορίες.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την καλή και μακροχρόνια λειτουργία μιας επιγραφής με LED είναι ο προφανής, δηλαδή τα ίδια τα LEDs (φωτοδίοδοι) από τα οποία αυτή συνίσταται. Όσο πιο μεγάλη είναι μία ηλεκτρονική επιγραφή τόσο πιο πολλά είναι τα LEDsπου περιέχει. Οπότε η συνολική αξία των LEDsαποτελεί ένα σημαντικό μέρος του κόστους. Πολλοί Κινέζοι κατασκευαστές λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, προσπαθούν να κατεβάσουν πάρα πολύ το κόστος, με αποτέλεσμα την παράλληλη μείωση της αξιοπιστίας του LED.

Συγκεκριμένα, οι κινέζοι κατασκευαστές καταφεύγουν στους παρακάτω τρόπους:

Εύλογα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως και στην περίπτωση των ηλεκτρονικών επιγραφών με LED ισχύει το «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Βέβαια, οι διαφορές ανάμεσα σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ένα αναξιόπιστο δε φαίνονται από την πρώτη μέρα αλλά σε βάθος χρόνου. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, μια καλή επιγραφή που πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές μπορεί να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση για πολύ περισσότερο από 10 χρόνια! Γεγονός που όχι μόνο αποφέρει κέρδη στην επιχείρηση αλλά δίνει και μεγάλη αξία μεταπώλησης. Αντίθετα, η φθηνή κινέζικη επιγραφή μειώνει τρομερά το χρόνο ζωής μιας επιγραφής αλλά και όσο λειτουργεί δεν ικανοποιεί τον αγοραστή που την προμηθεύτηκε για να διαφημιστεί αποτελεσματικά.

Συνοψίζοντας, οι φθηνές πινακίδες:

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο email: james[at]rousis.gr